Marinerad kyckling med nudlar.



Denna maträtt är hur enkel som helst och kanon god! Slängde ihop den idag hos min syster, så hittade på ett eget recept faktiskt till marinaden. (Sanna, syster.. jag gick lös i ditt kök, hoppas det är okej. Lämnade en matlåda iallafall, snällt va?)

Tina kycklingfileer. (Billigast är att köpa ett storpack fysta fileer och frysa in i småpåsar)
Rör ihop marinaden, ta såmycket du tycker av varje.

Hot chilisauce
Soya
Svart pepper
Salt
Timjan
Curry
Paprikapulver
Chilipulver
Sambalolek
Hackad vitlök

Låt stå ett tag, när kyckling är tinad så lägg kycklingen och marinaden i en fryspåse. Se till att kycklingen blir marinerad ordentligt. Lägg in i kylen, helst så länge du orkar vänta på mat.

Sen så sätt på ugnen på någon bra värme, kanske 175-200 grader. (jag körde på gashäll så stack in handen efter ett tag och kände så det va lagom varmt ;) haha.)

Lägg kycklingen i en ugnsform och häll på marinaden.
In i ugnen tills den är klar. (...finurligt!) Mellan 10-20 minuter beroende på värme och storlek på fileerna.

Koka upp vatten, ha grönsaksbuljoong i.
När det kokar så lägg i risnudlar och broccoli.

Servera med soltorkade tomater också!

Billigt och bra mat!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback